Czarnobyl / Prypeć - Strefa Wykluczenia

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • sebastian7905
    RS
    • 2009
    • 3488
    • Volkswagen
    • CFGB 2.0 TDI CR RS 170 KM

Dobra ,to mi się bazy odechciało ,bo będziemy wyje..... jak po koncercie Justina Biebera
    Reaktora też już mi się nie chce
    Jak dla mnie może być jakaś wioska ,bo tam ciekawie może być
    Duga po raz drugi
    Wolny bieg po Prypeci
    Sebastian
    Dyskusja z idiotą jest jak zapasy ze świnią w błocie ,po pewnym czasie zauważasz ,ze świni się to podoba
    Jest Passat B7 Highline by sebastian7905
    Była Black ELEGANCE by sebastian7905
    Wczasy nad morzem - klik

Komentarz

• krzynol
      RS
      S_OCP Member
      • 2007
      • 10970
      • Superb II combi (3T5)
      • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
      • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM

czyli tak naprawdę robimy mocną eksplorację zony
      ->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
      ->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
      poprzednie modele:
      ->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
      ->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
      O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003

Komentarz

• kkocis
        Drive
        • 2015
        • 87

No dokladnie. Pawlowi obojetne co chcemy zobaczyc, zawiezie i pokaze nam to co bedziemy chcieli ale niech do piatku wypowiedza sie inni jeszcze zeby nie bylo

[ Dodano: Pon 09 Maj, 16 21:08 ]
        mysle tez ze fajnie by bylo odwiedzic tych ludzi ktorzy mieszkaja w strefie

Komentarz

• gadula007
          L&K
          • 2009
          • 1085
          • Octavia III combi (5E5)
          • DKZA 2.0 TSI 190 KM

Ja się dostosuje.
          Nie wiem co tracę, nie wiem co zyskuję.
          Krzynol i Seba już odpowiednio nakreślili mi cel wycieczki.
          Co oni wybiorą to ja się pod tym podpisuje.

Komentarz

• bob_best
            Rider
            • 2013
            • 744
            • Octavia III (5E3)
            • CHPA 1.4 TSI 140 KM

przejrzałem wątek i nie widzę ostatecznego kosztu. Do kiedy trzeba podjąć decyzję i wpłacić ew. zaliczkę? Pytam, bo Żona na razie na bezrobociu i lipa z kasą, ale mam pozwolenie wyjazdu jak Żona zacznie pracować :diabelski_usmiech .
            Jeśli pomogłem - kliknij "pomógł" ! Pozdrawiam

Komentarz

• bohen
              L&K
              • 2009
              • 1260
              • Audi
              • CCZA 2.0 TSI RS 200 KM

Zamieszczone przez bob_best
              przejrzałem wątek i nie widzę ostatecznego kosztu
              Bo jeszcze nie jest znany. W tamtym roku było 1800 zł i nie sądzę, żeby teraz było mniej.

Komentarz

• oolsztyniak
                RS
                S_OCP Member
                • 2007
                • 6647
                • Superb II combi (3T5)
                • BMN 2.0 TDI RS 170 KM

Rakiety bym odpuścił, 8h jazdy to jakaś masakra.
                Szkoda marnować czas na dojazd chodź miejsce może i faktycznie jest fajne.

Moim zdaniem robić zwiedzanie Zony, okoliczne wsie.
                Mieszkańcy Ci co zostali, po co nam oni?
                Gadają po Ukraińsku i większość nic nie zrozumie.

Co do samej elektrowni mam pewien pomysł, Ci którzy nie chcą do niej iść po raz drugi zostają w Prypeci i łazimy, Ci co chcą niech jadą do Elektrowni z Pawłem a nam Paweł niech zostawi Siergieja (o ile się tak da).
                Wiem, że Monika będzie chciała do elektrowni wejść, ktoś może jeszcze też.
                Mnie sterownia 4 bloku nie interesuje. Podzielimy się na grupy - moim zdaniem.

Robił bym Wsie, Prypeć, Oko, Jupiter. W międzyczasie impreza w Sławutyczu.

Termin - koniec października.
                Koszty mogą być niższe niż w zeszłym roku jeśli zbierzemy więcej chętnych.
                Pamiętajcie, że wtedy było nas stosunkowo mało.

Nawet Paweł wspomniał, że to najmniejsza grupa (nie licząc wyjazdów z dziennikarzami).
                Była O2 RS 190 km / 436 Nm
                Jest Superb 2FL 201 km / 436 Nm

Komentarz

• sebastian7905
                  RS
                  • 2009
                  • 3488
                  • Volkswagen

Z elektrownią ,czyli blok 4-ty ,to tak niepewnie chyba ,czekamy co odpowie Paweł
                  no i Burakówka choć tam już niewiele zostało
                  Sebastian
                  Dyskusja z idiotą jest jak zapasy ze świnią w błocie ,po pewnym czasie zauważasz ,ze świni się to podoba
                  Wczasy nad morzem - klik

Komentarz

• kkocis
                    Drive
                    • 2015
                    • 87

no ja bym jeszcze odwiedzil tą cerkiew w ktorej odbywaja sie uroczystosci (jest taka ktora jest ciagle remontowana i zachowana w super stanie) oraz chyba jest to w Czarnobylu - taki rodzaj "cmentarza-pomnika" gdzie jest aleja z nazwami miast i wsi ktore zostaly wysiedlone po awarii. Ja mysle ze do konca tygodnia tu ustalmy co kto chce, zbiore to jakos do kupy i wysle Pawlowi niech okresli jaki termin by dla nas zorganizowal i jaki koszt. Co do ilosci chetnych to tez fajnie jakbysmy sie okreslili chociaz on zapewne ten nasz wyjazd i tak wrzuci na Strefe Zero i beda mogli sie zapisywac inni chetni (byle nie te buraki co w zeszlym roku hehe). Z reszta tak jak Pawel mowil - zawiezie nas tam gdzie chcemy wiec nawet jesli nam cos na goraco wpadnie do glowy podczas pobytu w strefie to zawsze mozemy tam pojecach, skrocic lub wydluzyc czas w danym miejscu itd

[ Dodano: Wto 10 Maj, 16 20:22 ]
                    no ja bym jeszcze odwiedzil tą cerkiew w ktorej odbywaja sie uroczystosci (jest taka ktora jest ciagle remontowana i zachowana w super stanie) oraz chyba jest to w Czarnobylu - taki rodzaj "cmentarza-pomnika" gdzie jest aleja z nazwami miast i wsi ktore zostaly wysiedlone po awarii. Ja mysle ze do konca tygodnia tu ustalmy co kto chce, zbiore to jakos do kupy i wysle Pawlowi niech okresli jaki termin by dla nas zorganizowal i jaki koszt. Co do ilosci chetnych to tez fajnie jakbysmy sie okreslili chociaz on zapewne ten nasz wyjazd i tak wrzuci na Strefe Zero i beda mogli sie zapisywac inni chetni (byle nie te buraki co w zeszlym roku hehe). Z reszta tak jak Pawel mowil - zawiezie nas tam gdzie chcemy wiec nawet jesli nam cos na goraco wpadnie do glowy podczas pobytu w strefie to zawsze mozemy tam pojecach, skrocic lub wydluzyc czas w danym miejscu itd

Komentarz

• oolsztyniak
                      RS
                      S_OCP Member
                      • 2007
                      • 6647
                      • Superb II combi (3T5)
                      • BMN 2.0 TDI RS 170 KM

Przejeżdżaliśmy busem obok tych tabliczek z nazwami wsi i miast.
                      Chętnych nie było, żeby iść tam to oglądać.

Komentarz

• kkocis
                        Drive
                        • 2015
                        • 87

kurde nie pamietam

Komentarz

• sebastian7905
                          RS
                          • 2009
                          • 3488
                          • Volkswagen

kkocis, w Czarnobylu
                          Sebastian
                          Wczasy nad morzem - klik

Komentarz

• oolsztyniak
                            RS
                            S_OCP Member
                            • 2007
                            • 6647
                            • Superb II combi (3T5)
                            • BMN 2.0 TDI RS 170 KM

Jak po papiery na Burakówkę jechaliśmy

[ Dodano: Wto 17 Maj, 16 10:37 ]
                            Przypomniało mi się o reaktorze strachu, jakoś tak kawałek sobie obejrzałem.

Kiedyś oglądając pierwszy raz ten film oglądałem go z wielkim zaciekawieniem, dziś wiem, że to jeden wielki bubel.
                            Ale - gdzieś go nagrali i raczej nie był nagrywany w 100% w studio ani nie budowali opuszczonych blokowisk na potrzeby niskobudżetowej projekcji.

Może zorientujemy się gdzie go nagrywano?

Wiem jedynie tyle, że gdzieś w Belgradzie, w Serbii i w okolicach Budapesztu ale nic więcej.
                            Może ktoś gdzieś dotarł do jakichś informacji? Dla tych co oglądali ten film przed wyjazdem do Prypeci a później już nie - proponuję zerknąć na niego jeszcze raz

Komentarz

• kkocis
                              Drive
                              • 2015
                              • 87

no dobra mamy juz koniec maja, czy jakies propozycje sa czy zatwierdzamy program taki jak pisalem na wstepie bez bazy rakiet jadrowych ? 3 dni w Prypeci tak ? Wysle wtedy maila do Pawla i niech mniej wiecej wyceni nasz wyjazd i powie jaki termin by mogl nam zaproponowac (w podanym przez nas zakresie koniec pazdziernika poczatek listopada - dodam ze na listopad zapowiedziano nasuniecie nowego sarkofagu jednak bedzie to trwalo az 2 dni wiec nie bedziemy przeciez stali 48h na placu i sie gapili jak to sie nasuwa ) Wejscie do elektrowni jest mi obojetne, moge wejsc nie musze, niech wiekszosc zdecyduje. Okreslmy tylko ile osob by mniej wiecej od nas bylo bo cos czuje ze 10 sie nie uzbiera nawet i moze byc problem z programem zrobionym jedynie pod nas albo koszty wzrosna

Komentarz

• sebastian7905
                                RS
                                • 2009
                                • 3488
                                • Volkswagen

myślę ,że 1.11.2016 chciałbym być w domu ,chyba będzie trzeba wysłać PW do wszystkich zgłaszających chęć wyjazdu ,bo tu słaby kontakt jest z nimi
                                Sebastian
                                Wczasy nad morzem - klik

Komentarz

• kkocis
                                  Drive
                                  • 2015
                                  • 87

no ja tez mysle zeby na 1 byc w domu a nawet wczesniej, wiadomo ze fajnie jak juz nie bedzie lisci na drzewach w strefie ale tez chodzenie w czapce i kurtce mi sie nie usmiecha. Ostatnio mielismy ekstra pogode a nawet za cieplo bylo chwilami.
                                  Tylko jak wyslac PW skoro nie wiem nawet do kogo

Komentarz

• sebastian7905
                                    RS
                                    • 2009
                                    • 3488
                                    • Volkswagen

kkocis, pomogę ,ale po weekendzie
                                    Sebastian
                                    Wczasy nad morzem - klik

Komentarz

• kkocis
                                      Drive
                                      • 2015
                                      • 87

UWAGA!
                                      Na stronie Strefy Zero pojawily sie nowe terminy wypraw pod ktore mozemy sie podpasowac z nasza ekipa. Najciekawsze opcje wedlug mnie
                                      » 9-16 października: 3 dni w Zonie + Kijów (wyjazd dla weteranów + pełnia księżyca!)

» 17-22 października: 4 dni w Zonie - wyjazd indywidualny 7 os. (opis pojawi się niebawem)

» 23-31 października: 4 dni w Zonie + Kijów (nocna eksploracja)

» 5-12 listopada: 3 lub 4 dni w Zonie + Kijów (nocna eksploracja + przesunięcie sarkofagu)
                                      Co do pierwszego troszke wczesnie i mysle ze jako "weterani" sie nie nadajemy bo pewnie pojada swiry ktorzy tam jada z 10 raz albo jeszcze wiecej i pojda zwiedzac nie wiadomo co
                                      Drugi termin juz ciekawszy ale brak szczegolow (widac ze tez jest jakas ekipa ktora chce pod siebie zrobic wyjazd wiec moze sie pod nich podczepimy i znow bedzie ok 15 osob)
                                      Trzeci termin by idealnie pasowal pod nasze wymagania - na 1 listopada jestesmy w domu
                                      Czwarty termin kuszacy ze wzgledu na to przesuniecie sarkofagu ale jak wczesniej mowilem stanie i gapienie sie jak przesuwa sie z predkoscia parunastu centymetrow na godzine w polowie listopada jak bedzie pizgalo padalo itp to malo mi sie usmiecha zwlaszcza ze znajac ich podejscie to moze sie to przesuniecie 100 razy w czasie przesunac jeszcze

Ale zwroccie uwage ze w kazdym praktycznie terminie sa 4 dni w Zonie co wiaze sie z wieksza kasa - ok 2200 zł za wyjazd wiec proponuje poddac pod glosowanie ktory termin nam odpowiada:

» 17-22 października: 4 dni w Zonie - wyjazd indywidualny 7 os. (opis pojawi się niebawem)

» 23-31 października: 4 dni w Zonie + Kijów (nocna eksploracja)

Komentarz

• ruwado
                                        RS
                                        • 2009
                                        • 14886
                                        • Octavia IV (NX3)

Właśnie oglądam na TVP 1 film - taki jakiś nierzeczywisty. Ale oglądałem na YT sporo o Zonie.

Muszę przejrzeć ten wątek - jaka wycieczka, czym i z kim i jaka gwarancja bezpieczeństwa. Od jakiegoś czasu chodzi mi to po głowie.
                                        pozdrawiam - Darek

Komentarz

• sebastian7905
                                          RS
                                          • 2009
                                          • 3488
                                          • Volkswagen

Zamieszczone przez ruwado
                                          jaka wycieczka, czym i z kim i jaka gwarancja bezpieczeństwa
                                          nie żartuj nic Ci nie grozi ,zapisuj się i dawaj z nami
                                          Sebastian
                                          Wczasy nad morzem - klik

Komentarz

• bohen
                                            L&K
                                            • 2009
                                            • 1260
                                            • Audi
                                            • CCZA 2.0 TSI RS 200 KM

ruwado, nawet się nie zastanawiaj tylko jedź. Warto!
                                            Tu masz przykładowy program i więcej info o samym wyjeździe

Co do terminu no najlepiej moim zdaniem wygląda wyjazd 23-31 października 2016 r. (no może poza ceną), bo te standardowe wyjazdy (3 dni w zonie) to jakoś szału nie robią. Ciekawe też co to za wyjazd jest 17-22 października 2016 r.?

Komentarz

• bob_best
                                              Rider
                                              • 2013
                                              • 744
                                              • Octavia III (5E3)
                                              • CHPA 1.4 TSI 140 KM

w razie tworzenia listy proszę byście pamiętali o mnie :diabelski_usmiech - będzie okazja chociaż poznać kilku ludzi z OCP. Mnie podoba się ten termin z końca października. Najwyższa władza dała wstępną zgodę :szeroki_usmiech :szeroki_usmiech
                                              Jeśli pomogłem - kliknij "pomógł" ! Pozdrawiam

Komentarz

• sebastian7905
                                                RS
                                                • 2009
                                                • 3488
                                                • Volkswagen

Dobra panowie robię listę (jeszcze raz)
                                                1. sebastian7905 - 23-31. X
                                                2.
                                                Sebastian
                                                Wczasy nad morzem - klik

Komentarz

• kkocis
                                                  Drive
                                                  • 2015
                                                  • 87

no mnie oczywiscie mozesz dopisac termin ten sam

Komentarz

• krzynol
                                                    RS
                                                    S_OCP Member
                                                    • 2007
                                                    • 10970
                                                    • Superb II combi (3T5)
                                                    • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
                                                    • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM

ja tyż wchodzę
                                                    ->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
                                                    ->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
                                                    poprzednie modele:
                                                    ->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
                                                    ->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
                                                    O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003

Komentarz

Pracuję...